Tuesday, October 29, 2013

i am still grieving

i lost my phone.

to those yg ade fb or ig aku kompom dh tau. xtau mcmane nk express kesedihan dlm hati. kesedihan ni got nothing to do with the wtv contacts or photos or videos or wtv things i have inside the phone. but i feel so sad sbb hp tu aku dpt sempena my previous birthday. blerghhhhh.. xpenah rase down berhari2 utk bende yg aku hilang se lama ni.

i lost the phone on sunday n skrg wednesday pon xdpt nk jumpe lg. mungkin ke phone tu skrg ade kt tgn org lain? tuhan je yg tau. tp kalo ikut kan, hp tu hilang kt rumah. so, i still hope yg hp tu masih bertuan kan aku instead of org lain. 

selama kehilangan handphone tu, mulut ni xlekang berdoa mintak supaya Allah temukan balik aku dgn phone tu. hahaha.. to that extend! but seriously, i want it so bad. kalo ade org offer beli phone baru pon blom tentu aku nak. aku nak phone aku yg tu balik. that samsung s4 yang mak aku beli dgn adik2 aku for my birthday kat kedai kat subang..

ntah knp phone tu slalu je kenakan aku. about a month ago die buat prangai xbole di-charge. tp aku semangat n gagahi jgak hantar die gi service. gado2 aku laki bini. ni bile dh elok hilang plak. i cant stop blaming myself. if only u knew how much effort my mom made to get me the phone. utk seorg mak yg berumur 55thn dan ade anak lain aku rase mcm touched jgak la. 

i told mak how bad i felt towards the lost. mak kate org xde akal je yg purposely hilang kan brg die. mak kate its ok. brg tu pon tuhan pinjam kan utk kite pakai. but mak, hp tu hilang sbb fira careless, bongok pi xingat phone tu letak mane.

have tried few doa n tips kawan bagi utk menjumpakan barang hilang. tp still no signs of having it back. xpela, kalo ade rezeki ade la. kalo x, aku redhoooooo.. T_T


last posing dgn phone tu..

mintak doa skali ye kut2 kite doa reramai Allah terbukak ati nk pulang kan phone tu kat i. #lapairhingus

1 comment:

Allene said...

fira...
teringat cerita fira ayuni...

cari dulu slow2 ye.. ne tahu, bawah katil ker.. tilam ker.. bantal ker...
kat bakul mainan anak ker... kat dapur ker.. cari je... tempat tak logic macam dalam mesin basuh pun.. pungah gak... mana la tahu kan...