Wednesday, October 10, 2012

my weekend story - hotel review :: morib gold coast

good morning..

hari ni im at work.. seriously i'll whine every morning lepas mandi bile pk yg i kne pgi kje. n pagi td, i membebel sorg2 sambil didengari oleh husband about how lazy i am to go to work. kesian die. die xbersalah. aku yg sibuk nk beli itu ini. bajet semua tu bole dpt free2 or laki dh cukup kaya sampai ade duit celah2 gigi. kalo aku ni stok kaki mkn n pandai memasak xpe gak. ade gak la contribution dlm keluarga. ni asal laki lapar the best that i can offer is my egg sandwich yg sedap tu (hekk), maggi or mcd. or kalo laki cam tgh cargas2, i'll ask him to buy outside. atas dasar tanggungjawap, aku la blanja die sbb mmg spatutnye aku pon yg prepare food utk die. hehehe.. jgn tiru aksi ini. but insyallah, one fine day, i'll learn how to cook. slalu kasi alasan yg i xbiase masak didapur org. so, give me my own kitchen n let me try n error n learn from my own mistakes.

baik lah baik lah.. puas dah mengulas psl konflik dalaman, skrg rasenye nk share skit cite yg i gi trip bersama keluaraga di morib last week. my aunty booked three studio suite utk kami 3family. err.. tiga ke? tp yg psti family aku yg paling complete skali. family maklong except one of my cuzen n his wife. pstu su n wan. the journey from shah alam to morib took us about an hour. dgn jam nye. but its a nice journey indead. lalu kampung org. check in time is as usual 3pm. our room mmg btol2 facing the water theme park. n keadaan time tu, nauzubillah, ramai nye manusia sedang bersuka ria. dh panas plak tu.. to me the water theme park adalah menyeronok kan kalo aku berumur 9thn. =P


rasenye ramai gak yg tau yg each room (yg studio suite je kut) ade their very own jacuzzi. tp i xmerasa sgt sbb bercuti beramai2 kan. gile mak buyong nk tetibe berendam dlm jacuzzi? lain la kalo berdua2 dgn suami je. hehehehe..


stay there for one nite only. the next day, check out. if u ask me to rate the place, i'll give it 3.5 out of 5. kalo pasal bilik i rase xde masalah. the room is spacious, clean n lengkap dgn kipas, mini bar n toilet juga besar. its kinda romantic too tp bile pk dpn tu ade kanak2 riang sedang berenang2, terus mood romantic turn off. however, lucky the sliding door is kinda sound proof too so kalo tutup, hilang jgak la hingai bingai suara org yg keriangan main kt bwh tu. hotel juga lengkap dgn facilities mcm kedai runcit, cyber cafe but the area mcm xterjaga skit. probably because they also open the water theme park to the public so mcm dh terhilang ke-exclusive-an nye. the lobby is fine, the check in, check out process also was a breeze tp tu la. ramai sgt org, basah2 plus the access to the room pun sgt limited. lifts cume ade di dua tempat so bagi perempuan mengandung ni, jenuh gak la nk carik bilik memule tu. no clear direction or what so ever so yeah, its quite tiring. breakfast... *bunyik cengkerik* they have wide range of choices for breakfast. but seriously, sbb terlalu ramai org, they have to served the food, "kenduri style". hahaha.. imagine masak scramble egg dlm kuali mcm kawah? air pon dlm water dispenser plastic je. 

ohh, tetibe teringat nk komen pasal pantai die. knowing morib, pantai die xla to die for. xyah panggil pantai pon bole gak kalo nak. kalo mase check in tu, nk main2 di gigi2 air rase nye kne bwk kete nk smpai ke ombak tu. hahaha.. tu maknanye air die sgt jauhhh!!!! tp bile dh pagi, its getting better. but still, ombak die tidak memanggil langsung! check out time pon seperti biase pkul 12pm. balik lalu pekan banting n we saw this..


since banting ni dikira my mak's hometown (even though rasenye kampung mak aku jauh sgt dari pekan banting but still di panggil di area banting), kedai emas tai yick ni biase gak la kut menjadi kedai pilihan nenek ku serta makcik2 ku utk membeli brg kemas. my cuzens n i used to make fun of its name. cube sebut laju2. hihihi.. tp dh lame kedai ni. good to know that it's still exist. HIDOP KEDAI EMAS TAI YICK!!!

so there goes my weekend.. 

finally, berjaya menghabis kan se-entry. percaya la, berkoyan2 entry i dlm draft. maybe sbb today boss masuk lambat so i bole focus skit utk mengarang. hehehe.. about to share my check up story last tuesday. insyallah, soon bile ade kelapangan.

thanks for reading n TTYL!

3 comments:

LisaLisut said...

amboi jalannnn.dh ready nk beranak dh?kekeke

cha said...

Haha btul jugak tu water park tu mcm spoil mood romantik kan. Teringin gak nk pg tp pantai dia x berapa lawa kan u? Bolehla

Hehe i sebut laju laju nama kedai emas tu jadi taik haha kbai

uya rayza said...

thats he reason knape i dgn rayza berkira2 nk pegi tdo berdua je hehe..sbb theme park yg rmai org..lebih kurg mcm yg kt n9 tue..ape eh namenye..