Wednesday, September 12, 2012

"oh, hi selulit! apa khabar?"

kalau tanya khabar selulit i rasanya bertambah baik. errr.. faham xdouble meaning i? to cut the long story short, nampak gaya perut i ada ciri2 mcm nak dpt selulit. *danggg*. its not a good news. gile ke ape nk consider it as a good news? i start perasan this morning. honestly, rasenye die mcm blom crack lg tp skit2 line tu dh nampak samar2. T_T

jujur, i mmg xpnah apply ape2 or xpenah pon nk amik any precaution action to avoid the cellulite. nak kate konfiden xdpt selulit tu xla. tp selagi blom nampak, i buat bodoh je. rase nye baru smlm i baru terfikir yg i have such a beautiful belly. bulat je. xde selulit and linea nigra pun comel je nampak nye.. tp tu la. angkat bakul sendiri lagi. or maybe sbb mase belek2 smlm tu waktu mlm so xnmpk sgt. 

uff, buruk la kalo dh ade selulit nnt. org yg i turn to utk meng-ekspres kan perasaan hiba tak lain dan xbukan adalah suami sendiri. ohhh, die perlu dipersiap sedia kan supaya nnt xterkejut dgn keadaan perut isterinya yg nnt bakal menjadi menggerunkan. sbb itu la i kadang2 bersyukur jgak bile perut xbesar sgt. to me, lagi besar, lagi susah nk susut. tp bile kenang kan berat baby, i rase i dont mind if she stretch it a lil bit. eh, tatau la. nk baby sihat, comel dan gebu. tp nk jgak perut yang kempis, anjal dan tegang. iskkk.. why is it so hard for us to have both?!

so, selepas dah sedar tentang kehadiran "S" (bukan serena van der woodsen) i terus terfikir something to apply to reduce it. time ni la baru teringat product burt's bee yg slalu dikaitkan dgn selulit time mengandung/after mengandung tu. it not just famous on the blog malah juga di-recommend oleh beberapa website ibu2 yg pemes luar negara (nk tau website ape, google sendiri sbb aku dh bace lame)


malangnya ia sudah out of stock di website. nk gi kedai carik tu mmg la i ni rajin sgt org nye. nk ajak suami semata2 nk beli bnde alah ni, mmg harapan tggl harapan. he wont allow me for sure. msti disuruh nye i nnt utk berpantang je ketat2. kalo beli online, bole beli curik2. xgitu? hehehehe.. tp diorg tau mencurik itu berdosa, so brg ni pon xavailabe. demmmmm lagi skali. knowing my husband, die akan suruh i praktik kan ape yg org2 tua suruh praktik kan. kalo org tua2 kate pantang, maka pantang la. kalo org tua2 kate sapu halia, halia la. sobs..

ohhh... mengomel panjang2 ni lupe plak nk inform yg my pregnancy skrg dah 32weeks. errr... mmg dh layak sgt la kut kan utk dianugerah kan selulit2 manja? tp, kalo nk start applying all these cream2, butter2 ni sempat ke eh? ke dh terlambat?

apart from the "S" problem, i ade satu lagi problem iaitu sakit belakang tatkala sampai ke office. hahahaha.. itu mengada but itu adalah yg benar2 belaka tiada yg lain melainkan yg benar. rasenye sbb my posture la. bile kat office, ade kje ke, xde kje ke, mengadap pc adalah wajip. selama 9 1/2 jam kat office, 90% masa adalah mengadap pc. the problem is, skrg dh xbole duduk rapat2 dgn meja sbb perut dh kedepan. i risau nnt perut i tersepit (masalah sama dihadapi kalau nk basuh tgn/pinggan/muka di sink) org petit la kate kan. 

lepas tu skrg, i mmg dh xbole nk bend/rukuk sgt. kalo i have to get something on the floor, i kne bend kn lutut utk rendah kan pusat graviti. hehehehe.. mungkin sbb perut dh cukup besar utk menyendal so thats why. so mujur semayang time rukuk xlame sgt n kite kne support dgn tgn. kalo x, mmg susah la teman. 


haaa... boleh buat mcm ni?

1 comment:

balkidz_hunny said...

pakai palmers or bio-oil pon ok jgk kot. I dulu macam malas² sket, maka adalah sket selulit & stretch marks. tapi now dah kurang laa.