Thursday, June 21, 2012

the free kicks as at 5 months of being pregnant

- ini xde kaitan dgn EURO 2012 -

pejam celik, pejam celik my pregnancy dh pun smpai bulan yg ke 5. see how the time flies? consider myself as mommy-to-be with a cute belly, mmg xterasa langsung 5bulan tu. just entered my 20th week of pregnancy n alhamdulillah, everythng is smooth sailing. syukur.

honestly, im so excited to feel the kick. jenuh tunggu n tanye azam, ngape anak xtendang2 lagi ni? slama ni i rase jgak the baby's movement. mcm beriya die main lompat2 dlm perut tu smbil nyanyi lagu chan malichan ketipong payung. rase mcm die tgh buat worm dance pun ade. al-maklum saje, pregnancy pertama, mane la i tau mcmane rase kne tendang dari dlm perut sendiri. kalo kne tendang dari luar tu i tau la rase nye cane. 

but now, im positive, ape yg i rase ni adalah tendangan dari budak dlm perut ni. nak kate tendangan padu tu xla. rase die mcm degupan jantung time berdebar, tp kt perut.  tp die sekali dua je. bukan la laju mcm adrenalin. eh, susah la nk describe. kalo i type mcmane pun bunyinya bukan korg dpt tau pun kan. its a funny feeling. patut la ibu2 mengandung asik nk pegang perut, rupe2 mmg janggal rasa itu. erkkk.. mungkin i tgh menyesuaikan diri but yeah, its uncomfortable. 

through my observation, baby aktif bile smpai waktu mlm. siang rase jgak. its either die yg mmg lebih aktif mlm atau i yg leka siang smpai xrase sgt.

apart from this new progress, i still ok. cume cpt penat. alahan semua xde. mkn, as usual masih picky. tu pun xbole mkn byk sgt kalo xnnt bloated yg teramat sgt. kulit muka.. hurm.. much better dari dulu. smpai kadang2 rase cun plak. hahaha.. ade mase2, muke i naturally blush sendiri. well, masih awal nk ckp kan. tgk la nnt hujung2 pregnancy mcmane.

overall, i baru ade 2brg baby. a baby bib n a bottle from avent hasil support business sendiri. hehehe.. next month ade sale kan. i confirm akan pgi.

btw, m&b republic will sell stroller by quinny, maclaren n such.. agak2 ade yg nk beli x? =P


7 comments:

LisaLisut said...

best btul buat bisnes sndri ni, sah2 la anak ko nt pakai quinny or mac laren kann. apsal laaaah ko br nk niaga time aku dh beli brg2? hahaha sabo je

fitria said...

same dgn i la fira.. baby sgt aktif dr petang-mlm.. nk tdo pun xselese..

Syima Syaz said...

yey...bestnya baby kick..

nanti dah 6 bln ke, 7 bulan ke dia bagi double kick plaks...hehe

~ NANA ~ said...

nnti lama2 makin kuat la tu tendangan dia...hehe

Miss Sunshine said...

Excited kan rasa baby kicking... ^_^

fifi tiez said...

hai.sy pun start rasa baby mula tendang masa 5 bulan.sekarang dah masuk 6 bulan,dia makin kuat.asyik menendang je sampai senak perut.hehe.. :)

ryy.han said...

nanti lps dh bersalin..akan rindu baby kicks..hehe

enjoy the kicks before the real kicks from ur little one..hehe (erk baby xkick tp mebi suka gigit tangan, breast...)