Tuesday, February 8, 2011

kalau dah jodoh tak kan kemane

"kalau ade sumur diladang,
bole hamba menumpang mandi,
kalau ada umur yang panjang,
boleh la kita berjumpa lagi"

maaf, pantun diatas xde kene mengene dgn topik. saje nk tunjuk bijaksana bile dah tajuk dia pun sekian rupe.

hari ni hari yang sikit membanggakan bile kaklin tetibe msg kt no. bb yg telah di-barred tu mengatakan yg die mase tu tgh ade kt rumah Wani - Kerja Kahwin!! fyi, my sis is a journalist kt magazine nona merangkap owner blogshop tudung PoppinScarf (jenguk la kalo sudi). kalo bace magazine nona tu cube tgk editorial dia, carik name my sister. *gile market aku ni* so, msg die berbunyi begini

"pelamin fira sape buat nnt? kaklin kt umah wani KerjaKahwin ... dia buat pelamin fresh flower dewan rm 2.++ k je. konsep moroccan. lawa gile."

ok, time bace tu stumble kjap sbb mase tu tgh kt pkns duplicate kan kunci boss. so, terus terberenti dpn kdai kek tu konon nk reply msg kaklin. aku ni dh la jenis type msg pk 2-3 kali nk susun ayat. ahh.. ini xle jadi. call terus. dlm hati berkata2, "kaklin, xyah la nk ckp ayat last tu. fira dh tau n paham sgt." itu adalah sgt penting utk bgtau kaklin yg aku ni mmg minat sgt sgt sgt sgt sgt sgt sgt sgt sgt sgt sgt sgt kerja2  hasil KerjaKahwin ni. tgk la entry yg previous2 ni. skit2 KerjaKahwin. ari tu mase dpt quotation pun gile excited sampai rase mcm nk confirm dan2 tu jgak. but sib baik hati ni tegar lagi nk tggu next bridal carnival kt sacc.

so today, bile kaklin dh tetibe buat havoc dgn berita sedemikian lagi la adrenaline ni pumping mencurah2 utk hire KerjaKahwin. dlm telecon bersama kaklin tu sempat mintak die bedek cik Wani tu. tah la mkn saman ke x. xla mengharap sgt. *padahal berharap gile* 

jadi hari ni, kaklin dh membantu sikit2. azam pun all set je. *mcm xcaye* sume nye mcm xckp byk je bile KerjaKahwin ni yg jadi pilihan. which is kinda like very2 good kan. tp tgk la hujung minggu ni mcmane. berbalik kepada tajuk,

kalau dah jodoh tak kan ke mana

entrance deco yg super unique. mcm mary poppins!

the main table deco. drool...

chiavaries idaman semua

gile excited nk pegang hand bouquet mcm ni

nak DI BERI hantaran mcm ni. gagaga...


ps: confirm mlm ni tdo terbayang2 kawin dgn hasil kerja para KerjaKahwin...


2 comments:

Syima Syaz said...

eh iye ke? murah tu....

ZAFIRA said...

kan syima.. kalo u xde WP lagi bole la hire diorg..