Tuesday, May 27, 2014

nak bebel je..

fuhhh.. tahun ni bole kire pakai kaki bape kali aku update blog. honestly aku rajin sebenonye jengah blog ni. tp kederat nak menaip tu xde. plus, bukan ade sape kisah pon. nak2 plak skrg ni kat tpt kje baru xdpt bilik sendiri mcm opis lame dulu. so segan skit nak tetibe rajin menaip. padahal taip blog je..

btw, sepanjang aku xupdate blog ni, byk sebenarnye yg berlaku dlm kehidupan. psl dian tu jgn ckp la.. semakin membesar dgn jayanya. gigi die "gerupis" (ayat kat umah aku. or mayb jgak ayat org jawa). dlm erti kate lain die ade karies gigi. iskkk.. blame mak die yg suke hulur cekelat kat anak tanpa batasan. blame mak die yg rajin kunyah kan gegula utk die. blame mak die yg cpt give up kalo nk gosok gigi dian pstu die kalih2. dlm erti kata lain, dian mkn ape saje yg die mahukan tanpa batasan. bravo mak dian, bravo!!!! so skrg ni br la hegeh2 nk google cemana nk atasi masalah karies gigi kanak-kanak. (berapa byk erti kata lain daa..)

apart from gigi dian, dian pnye vocab bole dikategorikan sbg sedih. hehehe.. bile tgk anak org lain ckp kemain mcm ketapi, terase kecik sgt anak aku ngape xbole ckp2 lagi. tp lately die dh bole ckp ape yg die nak. minah tu mmg, ikut kepala die je. bile die nak immitate die immitate la. kalo ko paksa die immitate tp die xmo, smpai nangis air mata darah pon xkan dibuatnye. i wonder yg ni ikut perangai sape. aku xcamtu.. hehehe.. but it sokkay.. aku tau die bole ckp tp die xmo je lagi. im gonna cherrish every moment sementara die blom byk ckp. sebelum die byk tanye, sebelum die terlebih pjg akal, biar aku btol kan lagi diri ni kat yg mane2 blom btol sebelum die dh pandai nak bertanya. 

ok, done with dian. seterusnya sedikit update psl aku. setelah hampir 25tahun idop, aku skrg ialah seorg anak, isteri, kakak, mak, cucu, menantu, adik, pekerja dan terbaru.. student! (semula) hahaha.. cam xcaya je aku nk kne sambung blajo blk. 1st class will start sabtu ni. cam nak nangeh bile mlm2 mase tgh baring main hempon pstu terpandang buku text. psni aku kne ngadap buku or laptop siapkan esaimen. wuuu..

so itu antara beberapa update psl aku. actually skrg ni tgh seronok2 ayam nak pegi becuti. since ultimate getaway aku kat bangi last year, aku puasa holiday smpai la 12 jun ni. sedih kan.. iskkk.. anggap la ni kategori balas dendam berjalan. walaupun setakat kat mane je tp time ni la nak merasa naik katebang, pgi tpt org, chop passport. 

pnye la aku excited, blom pon bulan june checklist aku dh nak siap sume dh. smpai mcm nk tambah benda lain dlm checklist. ade gak kne sound dgn azam. aku nak tukar duit ari tu die xbagi lagi. nak tuka sekali dgn die katenye. aku nk isi baju dlm bag pon die xkasi lagi. ape bende punye advance aku ni pon aku tatau la. tension azam agaknye. btw, baju bajan dian sume selamat dah aku pack2 n lipat2. tu yg nk letak dlm bag azam xkasi lg. so aku susun la elok2 dlm almari dian kasi azam xnampak. baju2 aku, i already have in mind. baju azam, aku tatau. hehehe.. nnt nak gi beli la. sian mamat tu. itu pon lask weekend aku dh suruh dh die gi beli baju die xmo. jual mahei btol!

2 more weeks to go to this..


*cant wait!!!*

k lah, till then.. babai!!!

2 comments:

Allene said...

fira... harz ada jual toothmousse. u bleh cr blog dia. sorry xingt lin. tp try google. klinik pergigian dr. lin

Sicness Surfacing said...

hamza nak sep sama dian pasal dia pun berat mulut jugak. satu hapa pun tak sebut...kalau arahan ada certain2 je dia ikut. takpalah mungkinkah anak kita seorang observer? ahaii