Saturday, December 31, 2011

Wedding Review :: Nikah Dress by Nik Erwan Roseli

im in the mood to review.. maaf.. byk review keluar dihari ini.. harap tidak jemu ye.. 

now, mari saya review pasal baju nikah saya hasil tempahan dgn designer terkemuka Nik Erwan Roseli. yes, saya ulang Nik Erwan Roseli.. its been alot of drama through out the process of nk mendapat kan baju nikah sendiri.. luckily xla sampai melimpah air mata n xdpt berbaju masa hari pernikahan. syukur walaupun susah tp masih dipertemukan jln penyelesaian n NER masih bagi i baju.. 

with help of my cuzen cum bridesmaid n aunty yg terer sewing, baju itu wearable n masih turn out good di hari pernikahan.. the only thing right about the baju is the waistline n lining.. yang lain, i xpasti dari mana dtg nya ropol2 as i've never requested for that.. im glad that i've never had any dream dress or what so ever.. as long as its nice, i dh syukur sgt2.. 

baju was delivered on thursday.. yes, thursday ye.. i akan bernikah on friday n baju was sent on thursday, few unsinfull lies has to be made demi nk mendapat kan baju tu.. mase first time sarung kan, it was sooo tight... glad baju dihantar dihari khamis. cube jumaat? nk jahit semula pakai ape? tgn? mak long membantu menghulur kan kepakaran.. n the next day, the baju can fit me already.. pheww..


well, this is my baju.. picture was taken on friday utk try if this baju fits me or not.. but see... it fits me!! n owh, i xdpt veil as promised.. but xpela.. hari dh lepas n thanks to my WP at hall sbb kasi i baju awal n skali dgn veil so i dh mintak permission diorg utk pakai veil tu on my solemnization..

i xde gambar full after make up but pinjam gambar from blog amy, it looks something like this..


owh.. i byk berposing di hadapan camera para2 juru gambar tp masih blom mendapat kan hasil nye.. later kalo dh ade i share sini ye? 

my komen about Nik Erwan, he's indeed very talented.. tgk saje baju i.. xpernah terbayang pun it could have such ropol which on any second view msti akan kate cantik.. if only he could manage his time more wisely, msti semuanya akan smooth.. well, dont quite sure why cant he just buat baju right after customer menempah baju n siap kan tanpa tunggu last minit.. 

owh, fyi, husband i mule2 request baju melayu johor n but end up jadi baju melayu biasa.. glad nik still nk put an effort to make a new one which is baju melayu johor plak.. but what to do, to strike ur job on a very last minute bkn nye kje senang. sudah nye baju melayu johor tu xdpt dipakai sbb the neck is too big.. again, kalau saja nik xtunggu last minute, msti semua nya boleh diatasi cpt.. well, terpaksa mintak baju melau biasa yg mula2 nik buat kan.. baju tu ok cume size seluar sedikit kecik. however, its wearable.. 

i tau mmg ramai org yg upset pasal this designer.. kadang2 i baca pun i sedih.. kesian sebab org sgt marah kan die.. but what to do, semua bukan dipaksa2.. datang nye mmg dari die sendiri.. he do made a public apology n berjanji utk berubah.. well, i rase he need to stop doing wtv he did now n start blk all over.. he's such a nice person (based on my experience la. i ni kadang2 terover baik smpai org jahat pun i rase baik but hey, siapa yg suke2 nk pilih jadi jahat? ade ke?) cume his time management mmg totally off! probably die kne berhenti amik tempahan n siap kan semua tempahan yg die amik n start amik tempahan semula bila die btol2 rase yg die dh ready utk bg full commitment n be a 'real' designer. 

utk rekemen nik kpd b2b lain, i xbrani.. tp kalo btol la die kate die nk berubah, insyallah tuhan akan bukak kan pintu rezeki die kalo niat dihati tu ikhlas. would love to see a young, new n malay talented designer yg boleh diharap.. nik pun bkn la suke nk charge org mahal2.. tp mahal itu kan subjektif.. ini bkn main buat baju raya je tau.. ini kawin.. jarang ade org yg suke n plan utk kawin 3-4kali.. jadi, adalah sgt berat n bermakna tugas seorg designer tu.

**latest photo about the dress **




4 comments:

Renee Meow said...

huhu nasib la u cool dear.... ;)

fira. said...

huhu.. kalo i xcool.. i mkn ati sorg2.. nk buat ape kan? glad that everythng's ok n turn out so well.. =)

fitria said...

fira.. u sangat comel n sangat berhati suci.. :D

WhackoWhack WhackWhacko said...

Pondan ni keje kat KLMU. Baju org tempah smua dia jdikan assignment utk student dia buat. Mmgla caca merba. Mana ada pekerja pun dia ni toksahla nk gebang