Monday, February 3, 2014

mimpi

ok, since kerja mcm dh siap. mood pon still mood kongsi facai, org kt opis ni ade bape ketul je. so aku nk tulis blog la. inspired by kak fillanie so aku pon tulis la entry dgn tajuk yg same. kikiki.. <-- nmpk x? nmpk xbetapa xde kje nye aku.

abt 2days back aku ade mimpi yg pelik. mimpi siang. aku tau org ckp mimpi siang ni mainan tdo. tp kalo betul bagai dikata, errrrr.. agak kasar gak la permainan die. 

last saturday, aku, husband n dian pi bantai tdo siang lepas makan tghari. n suddenly mimpi aku pon bermula. masih fresh wey dlm ingatan. n the story goes like this :

"sedang ku memandu kereta abah ku, saga lama yg kehabisan minyak, aku pon pi singgah petronas nak isi minyak. aku xingat knp tp time tu fikiran ku kusut memikirkan sesuatu. keluar je dari kete, aku cpt2 bukak tank minyak n masuk kan nozzle. aku rase aku gi cashier bayar. n aku bkn jenis yg isi byk. aku isi sepuluh je kut kalo xsilap. sambil tggu isi minyak tu, aku tggl kan nozzle n gi isi air dlm thermos (mimpi kan.. biasa la ngarut2 skit). aku tgk minyak xbenti2 masuk kete. kalo stakat over rm10 tu xpela kan (sbb aku mmg pnah gitu. org tu silap key in kut) tp ni smpai ratus2 (nipu tank saga bole masuk ratus). aku dh cuak. kang xpsl aku kne byr. so aku decide nk chow. pstu tetibe ade pakcik naik beskal approach aku. kat beskal die ade mesin rumput. aku pon mcm alamak pakcik ni. aku nk cpt ni. kang kantoi kete aku isi byk minyak.pakcik tu tanya apsal muke aku kerut2 la, mcm ade mslh la. tp aku abaikan je. aku ckp sorry pakcik nk cpt ni. nak amik mak saya (which aku mmg nk pi amik pon kt umah makcik aku). tp die xstop2 tanye. smpai aku masuk kete pon die follow masuk duduk kt seat penumpang sebelah aku. aku cuak tp aku nk cpt kan takut kantoi. so aku drive. konon nk acah pakcik tu la sbb aku nk jln gak malas dgr pakcik tu ckp. tp die follow gak. die kate asal aku nk elak dr die la ape la. pstu aku ckp aku nk cpt, aku mmg nk kne gi amik mak. pstu aku bwk keta laju wey, cam pelesit. sbb takut bwk stranger. smpai ke destinasi aku keluar kete camtu je. pstu aku patah blk amik handbag n kunci kete. pstu tetibe pakcik tu perasan kt pintu kete tu ade senaskhah al-quran. dia tanye, ini kan ade. knp xbaca bile dlm kesusahan? tau xperasaan ibu mengandung yg tggu hari tp xbersalin2. itu la perasaan al-quran bile xdibaca."

lps tu aku terjaga. see.. nampak xpermainan dia? aku xnmpk. tp aku tau its a reminder for me. alhamdulillah allah kasi aku petunjuk. xkisah la kt mimpi siang ke mimpi malam ke. but its a good call. but unfortunately, aku xbaca2 pon lg. aku selalu jd kan dian as alasan. dh la aku ni jenis tdo awal. tgh borak2 kt group whatsapp pon tetibe bole tdo. kalo time xtdo, dian plak suke nak main mcm2. i can throw u hundreds of excuses tp aku tau, thats not me. aku yg salah. xtry harder to find time. ingat baca yasin tiap2 mlm jumaat dh cukup? 

aku cite kt husband psl mimpi ni. hangin die nk tggu ending. die ingat ade climax kete meletup ke, pakcik tikam ke ape. kikiki.. sorry ar, mimpi ni mmg pelik. aku sndiri pelik.

nak baca lagi mimpi pelik aku? ok, aku klasifikasi kan mimpi ni ber-rated seram komedi. i'll make it short i promise. aku tulis the climax je kayh?

"malam tu ade pontianak kt umah aku. die nyorok kt bilik blkg umah mak aku. aku try2 intai. skali die ikut. aku cpt2 masuk bilik mak aku n tutup pintu kuat2. pontianak tu xleh nk masuk. lantas die pon masuk kan rambut die yg pjg mayang mengurai tu kt celah bwh pintu. takut nye aku nauzubillah! aku tatau nk buat ape. last2 aku nmpk gunting. aku terus potong rambut pontianak tu. from there aku dpt kekuatan bile tau pontianak tu mcm takut. pstu aku pon bukak pintu smbil tgn pegang gunting. aku ckp kt pontianak tu, meh sini ko!!!! meh sini!!!! meh aku botak kan rambut ko tu.. mehh!!!! pstu pontianak tu lari"

the end.

2 comments:

LisaLisut said...

Hahaha bongok. Mimpi pontianak tu mmg tipuuuu. Yg 1st tu errr ok aku pcaya xkire siang ke malam. Jomlah kite bc quran sesama kt wassap

NoraKerel Aira said...

nora baca mimpi ke2.. nampak perkataan p****... terus langkau..haha nora ni penakut skit. Ya Allah kus semangat hehe