Wednesday, January 25, 2012

Wedding Review :: Reception Hall + Preparation Hotel Room (IPK Shah Alam + Concorde Shah Alam)

peringatan : entry ini adalah panjang berkoyan2..

hello ladies.. apa khabar hari ni? hopefully korg semua sihat2 sejahtera dibawah lindungan-Nya.. ewahhh.. hari ni jari jemari gatal nk menaip.. patut type minit mesyuarat but they refused. xpela, warm up dgn meng-update blog serba sedikit.. 

overall, rase mcm dh review habis pasal majlis nikah hari tu.. if i missed any, tolong la ingat kan.. hehehe.. xtau la ade ke yg kisah but in case we share the same vendors, perhaps kite bole bertukar pengalaman n exchange review.

right, mari kite mulakan dgn venue/location reception..

indah tersergam masih berseri
segala nya baru serba serbi
dewan serbaguna IPK S'gor nama diberi
disitu bersanding kami suami isteri

muahahaha.. ala2 mak enon berpantun x? layan kan la eh..

located at section 9 shah alam, which i rase sgt senang nk jumpe because die sederet je dgn shah alam mall n concorde. this hall senanye sgt baru n besar.. overall, im so happy with this hall n rase sgt berbaloi burn rm1.5k dek kerana cancel booking kat hall lame. in case ade yg tatau, i patut nye bersanding kat dewan belia section 7, shah alam. but lepas tu FIL plak dpt kan hall IPK ni which we are 110% satisfied!

this hall bole muat up to 500 pax at one time.. pada mula nya some of our family members mmg anggap yg kalo kite split kan hall kepada dua (since i dgn hubby share majlis so each of us amik one side of the hall), ia akan mendatangkan masalah n nnt susah nk manage la, yada yada yada.. but we proved them wrong, bkn saje end up cantik but its actually quite easy to manage! i'll tell u why later..

berbalik kepada hall, i know that ramai yg bertanya pasal hall ni.. few friends n cuzen pun ade tanye mcmane nk sewa hall ni.. actually according to my FIL, this hall hanya utk kegunaan warga polis or ex-polis.. so to public, maaf la ye.. xdpt den nk nolong.. fyi, my FIL was a police officer back then tp skrg dh pencen. so kalo ade warga shah alam yg berminat, perhaps anda boleh kaji balik profession sanak saudara anda n minta bantuan mereka kalo2 mereka tu adalah seorg anggota polis.. =P

diluar hall

the view of the hall drpd kumpulan merah jampu *my side*
**pic credit my school mate, haziq**

erk, i nk kasi korg tgk bahagian kumpulan biru *his side*


the stage

hall kami juga ade projector screeeeen.. =D

erkk.. maaf kerana terdapat sedikit limitasi pada gambar ye.. actually i think there's more tp ni je yg terupload kt fb so ni je la yg i tepek dulu.. kt hall ni actually ade space before masuk hall where i put 6 cocktail tables. well, perasan kawin kt hotel so i buat la tempat org lepak2 ngombrol2.. hehehe..

ckp pasal hotel, i pada hari bersanding tu disiap kan di hotel concorde.. ala, dekat je dgn hall.. jln kaki pun bole. tp kalo jln kaki from hotel to hall kompom la baju sanding putih tu jadi hitam2 muda.. 

utk bersiap, kitorg laki bini amik premier executive yg mmg premier lah! kitorg laki bini pun sgt lah berpuas hati dgn bilik tersebut.. masa kan tidak, katil pertama kami tidur berdua la kate kan.. muahahahaha.. oit2.. jgn fikir yg itu.. jgn fikir.. jgn fikir.. hish korg ni suke tau fikir jgak. org kate jgn fikir, degil!

our room is at the 4th floor.. utk bilik floor kitorg tu, ade lift khas (tp sudah nye xde makne pun), tpt check-in/check-out khas n tpt b/fast khas (tp xyah nk khas sgt la bile menu kt coffee house lagi byk dr yg "khas" tu).

ok, meh sini nk bgtau yg katil nya sgt empuk.. bilik dilengkapi dry kitchenette yg spacious (siap ade meja mkn) hingga menyebabkan kitorg have kfc for dinner (day 1) n pizza hut for dinner (day 2). selain itu, bilik kami juga ade balcony ye tuan2 dan puan2.. n utk pengetahuan, wifi juga percuma. sekian.

to those of u who are staying in shah alam n wedding nye kt dewan banquet shah alam ke, dewan belia ke, dewan ipk ke, tasik ke or even kat rumah yg mane nk merasa make up kt hotel (like myself, xdpt kawin di hotel, make up di hotel pun jadi la.. uwekkk), bole la consider concorde premier room as an option, kalo nk suh i rate, i bagi 4 star out five.. *tepuk tgn skit*

ini ade sedikit gambar utk tantapan..

shot biase photographer..

make up di kitchenette kerana pengcahayaan nya lebih baik

the balcony and the view *hujan itu barokah*

feeling2 tgk pemandangan

kat dpn lift, hingga menghasil kan

ini


4 comments:

LisaLisut said...

cntik2nye gmbr u firaaaaaaaa :D

Renee Meow said...

love it all to bits..!! dewan tu mmg chun sgt.. rugi xpegi.. T_T

Cik Nasha said...

cantiknyaa..
hujan nampak lebat tu.. :)

mak enon said...

salam... nk tnye berapa rate dewan IPK tu? ada contact person x?